Fasolka Szparagowa po grecku

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Przepis jest wyśmienity i wypróbowany w mojej rodzinie

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg fasolki
    20dag cebuli
    20 dag marchwi
    100ml oleju
    3 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    1 łyzka octu
    0,5 l przecieru pomidorowego
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę odgotować, ale żeby nie była zbyt miękka.
  • 2. Cebulę pokroić na talarki.
  • 3. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 4. Cebulę i marchew poddusić razem na oleju, dodać wszystkie przyprawy dobrze wymieszać!
  • 5. Przelać farsz do fasolki i zamieszać
  • 6. Można podawać to na ciepło jak i na zimno.
  • 7. Można również włożyć do słoików. Gorącą fasolke szparagową wraz z farszem można nakładać gorące do słoików i pasteryzować 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować