Fasolka szparagowa po bretońsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Danie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g zielonej fasolki szparagowej
    3 kiełbaski śląskie
    1 cebula
    ok. 2 l wody
    przecier pomidorowy
    sól
    pieprz
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    chilli
    1-2 łyżki mąki
    4 jajka

Fasolka szparagowa po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w podanej ilości osolonej wody.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy przez chwilę na oleju. Dodajemy kiełbaski pokrojone w plasterki. Dobrze wysmażone przekładamy do garnka z fasolką.
  • 3. Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i przecier pomidorowy. Zagęszczamy mąką rozrobioną w 1/5 szkl wody.
  • 4. Doprawiamy chilli oraz pieprzem. Fasolkę podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy