PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Fasolka szparagowa po bretońskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/70/befd2160a64a5715d7b99ad221757270363101f1.jpeg30004000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-szparagowa-po-bretonsku-11
500 g zielonej fasolki szparagowej
3 kiełbaski śląskie
1 cebula
ok. 2 l wody
przecier pomidorowy
sól
pieprz
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
chilli
1-2 łyżki mąki
4 jajka
Sposób przygotowania przepisu:
Fasolka szparagowa po bretońsku
1.
Fasolkę gotujemy w podanej ilości osolonej wody.
2.
Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy przez chwilę na oleju. Dodajemy kiełbaski pokrojone w plasterki. Dobrze wysmażone przekładamy do garnka z fasolką.
3.
Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i przecier pomidorowy. Zagęszczamy mąką rozrobioną w 1/5 szkl wody.
4.
Doprawiamy chilli oraz pieprzem. Fasolkę podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze