Fasolka szparagowa na zimę

4.5 (162 ocen)

urodzaj jest więc, postanowiłam nadmiar pasteryzować. Przepis podany na 10 słoików o poj. 1 litra

Składniki:

  • ZALEWA:

    6 litrów wody
    6 płaskich łyżek soli niejodowanej
    3 kopiate łyżki cukru

    fasolka szparagowa-duża miska
    1 marchewka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasty

Fasolka szparagowa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa na zimę-szykowanie 1. Oczyścić fasolkę z ogonków, pokroić lub zostawić w całości. Marchewkę zetrzeć na tarce lub pokroić w cieńkie plasterki.
  • Fasolka szparagowa na zimę-układanie w słoiki 2. Upchać w słoiki i zalać zalewą.
  • Fasolka szparagowa na zimę-pasteryzowanie 3. Pasteryzować przez 2 dni po ok. 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

fasolka

To może cię zainteresować