Fasolka szparagowa inaczej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna sałatka

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kg. fasolki szparagowej, 400 g. cebuli, 400 g. marchwi.

Fasolka szparagowa inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pokroić, ugotować na pół miękko, odstawić. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Dusić do miękkości. Do warzyw dodać fasolkę i 3 łyżki przecieru pomidorowego, 6 łyżek cukru, liść laurowy, ziele angielskie i 3 łyżki octu. Wszystko dusić 10 minut. Następnie fasolkę z resztą włożyć do słoików. , pasteryzować 30 minut.

Porady

Super sałatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy