Fasolka szparagowa duszona z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna potrawa i zdrowa,polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 80 dag fasolki szparagowej
    4 dojrzałe pomidory
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 gałązki tymianku
    1 płaska łyżeczka cukru
    3 łyżki oleju słonecznikowego

Fasolka szparagowa duszona z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • WYKONAWCZYNI DANIA 1. Z fasolki obcinamy końce i zdejmujemy włókna, jeżeli trafił nam się
    gorszy gatunek. Sparzone pomidory obieramy ze skórki, kroimy na małe
    kawałeczki. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni, szklimy pokrojoną w
    kostkę cebulę, dodajemy pomidory, obrany i pokrojony w cienkie paseczki
    czosnek, tymianek, cukier, sól i pieprz. Podsmażamy na małym ogniu 5
    minut. Dodajemy fasolkę, mieszamy i dusimy pod przykryciem (takim trochę
    nieszczelnym) około 30 minut.
    Podajemy jako dodatek do pieczonej cielęciny lub schabu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy