Fasolka szparagowa ze śmietaną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Przepis otrzymałam od mojej mamy. Danie z dzieciństwa.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
    180g śmietany 12%
    2 łyżki mąki pszennej
    1 mała cebulka
    1 łyżka masła
    sól.pieprz
    vegeta

Fasolka szparagowa ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę opłukać obrać z włókien, odciąć ogonki, zalać wodą , osolić. Gotować na wolnym ogniu do miękkości.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i zrumienić. Śmietanę roztrzepać z mąką dodając trochę wody. Wlać do patelni, dodać przyprawy, razem kilka minut smażyć.
  • 3. Fasolkę wyłożyć na półmisek , polać gotowym sosem. Podawać do mięsa

Komentarze

Podobne przepisy