REKLAMA

Fasolka szparagowa

wyświetlono: 411 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to generalnie nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne.

opublikowany: 11.10.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - 500 g fasolki szparagowej (dowolnego koloru)
    - 3 łyżki masła
    - 2-3 łyżki bułki tartej
    - sól
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób podania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć i odciąć obie końcówki. Gotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • 2. W rondelku roztopić masło i dodać do niego bułkę tartą. Smażyć mieszając, aby się nie przypaliła. Ma zbrązowieć i zacząć się pienić.
  • 3. Fasolkę szparagową odcedzić i połączyć z przygotowaną bułką tartą.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zapiekana fasolka szparagowa

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

kategoria: Zapiekanki Dodatki opublikowany: 06.06.2018 | wyświetlono: 15139 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1
Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Pyszne warzywne leczo z dodatkiem kiełbasy w raz na obiad

kategoria: Dania główne leczo opublikowany: 22.07.2014 | wyświetlono: 4815 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE