Fasolka szparagowa

  • wyświetlono: 79 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to generalnie nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne.

ikonka
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

- 500 g fasolki szparagowej (dowolnego koloru)
- 3 łyżki masła
- 2-3 łyżki bułki tartej
- sól

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa

  • 1. Fasolkę umyć i odciąć obie końcówki. Gotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • 2. W rondelku roztopić masło i dodać do niego bułkę tartą. Smażyć mieszając, aby się nie przypaliła. Ma zbrązowieć i zacząć się pienić.
  • 3. Fasolkę szparagową odcedzić i połączyć z przygotowaną bułką tartą.

    Smacznego ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

fasolka szparagowana ciepłowrzywapatigotuje
 

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z serem panierowana

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z żółtym serem panierowana

O tej porze roku, młodą kapustę...

Buraczki

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Buraczki obiadowe

Buraczki to smaczny dodatek do...

Pieczone czosnkowe ziemniaki

Dodane przez: Skotka

Pieczone czosnkowe ziemniaki

Mogą być dodatkiem do mięsa lub...

Buraczki czosnkowe z majonezem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Buraczki czosnkowe z majonezem

To moje ulubione buraczki, które...

Pieczone ziemniaki

Dodane przez: Mniam1

Pieczone ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki pieczone w piekarniku...

image-208m9ed

Dodane przez: Sliczna6

Marchewka z groszkiem

Moja ulubiona jest przepysznym...