Fasolka po prowansalsku

  • wyświetlono: 569 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Potrawa tania oraz szybka w przygotowaniu. Smak jest ciekawy i nietuzinkowy. Wariant o wiele ciekawszy i lżejszy od wersji mięsno - kiełbasianych

  • 25min

Składniki

Fasola w sosie pomidorowym (puszka)
Parówki z indyka (paczka)
Pieczarki
Czerwona papryka
Czerwona cebula
Czosnek (2 ząbki)
Sos sojowy
Oliwa
Zioła prowansalskie
Chilli

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka po prowansalsku

  • Wywar z warzyw, oliwy oraz sosu sojowego1. Do średniego garnka dodaj oliwe oraz dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praske. Po 0,5 min smażenia dodaj pokrojone pieczarki, czerwoną cebule oraz czerwoną paprykę. Dodaj sos sojowy (3 łyżeczki). Wszystko wymieszaj i dodaj łyżeczkę ziół prowansalskich. Wszystko wymieszaj i pozwól składnikom dusić się w tym 'wywarze'.Po 5 minutach smażenia na mocnym ogniu warzywa powinny przejść smakiem oraz zmienić delikatnie kolor
  • Wywar plus fasolka w sosie pomidorowym2. Do otrzymanego wywaru dodajemy całą puszkę fasolki w sosie pomidorowym. Dodajemy pół szklanki wody. Dodajemy 3-4 łyżeczki ziół prowansalskich. Gotujemy całość przez 10 minut
  • Wywar z fasolką oraz parówkami3. Do otrzymanego wywaru dodajemy pokrojone parówki z indyka
    Możemy dodać wedle uznania jeszcze ziół prowansalskich oraz łyżeczke sosu sojowego jeżeli wywar nie jest zbyt słony. Dodajemy chilli (wedle uznania) i gotujemy przez 10 minut. Podajemy z pieczywem

Porady

Polecam używanie sosu sojowego przy bazowym wywarze
Lepiej miesza się ze składnikami i zapewnia odpowiednią słoność
Ten wywar jest świetną bazą dla wielu dań
Fasolka z puszki nie wymaga długiego gotowania aby ją zmiękczyć
Parówki przez około 10 minut gotowania oddają niesamowity smak delikatnego indyka do całego sosu

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

image-13b1a2q

Dodane przez: malesia3

Kurczak po prowansalsku

Pyszne danie z warzywami . Warto...

Filety z kurczaka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Filety z kurczaka po prowansalsku

Tak przygotowane mięso jest bardzo...

fasolka po bretońsku

Dodane przez: duszek

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Jedno z najbardziej popularnych...

Dodane przez: PolskaGotuje

Żeberka po prowansalsku

Pyszne, aromatyczne i bardzo sycące...

Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

Dodane przez: zielonakuchniablog

Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

Smaczne szybkie danie z wędzonym...

Wołowina z przepisu z dodatkami obiadowymi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wieprzowina po prowansalsku w sosie własnym.

Tak podane mięso zaskakuje domowników...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE