Fasolka po bretońsku na wywarze z kaczki

  • wyświetlono: 105 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne, sycące i aromatyczne danie

Anyzkowo
  • 4 porcje
  • 60min

Składniki

Składniki :
4 udka z kaczki,
3 marchewki,
3 pietruszki,
1/2 selera,
500g fasoli jaś,
2 kiełbasy drobiowe,
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprz,
papryka słodka,
majeranek,
liście laurowe,
ziele angielskie.

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka po bretońsku na wywarze z kaczki

  • Fasolka po bretońsku na wywarze z kaczki1. Fasolę przesyp do miski. Wlej zimną wodę. Odstaw na parę godzin.

    Do garnka wrzuć udka z kaczki. Dodaj warzywa oraz ziele angielskie i liście laurowe. Duś na wolnym ogniu 60 minut. Mięso i warzywa wyciągnij z bulionu. Wsyp odcedzoną fasolę.
    Gotuj 30 minut. Udka obierz z mięsa. Kiełbasę pokrój na plasterki. Całość przełóż do bulionu. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz wsyp paprykę i majeranek. Duś na wolnym ogniu 20-30 minut aż fasola będzie miękka. Dopraw do smaku solą, pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kiełbasafasolkakaczkabretońsku

Komentarze

Podobne przepisy

zupa

Dodane przez: Babcia Tereska

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Pyszna bardzo sycąca zupa.

fasolka

Dodane przez: dusiowa

Fasolka po bretońsku

Wg mojej mamy

fasolka po Bretońsku

Dodane przez: Beata12

Fasolka po bretońsku

Wspaniały obiad dla wielbicieli...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Fasolka po bretońsku

Przepis na taką fasolkę po bretońsku...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Asialuszcz

Fasolka po bretońsku

Pyszna fasolka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE