Fasolka po bretońsku na mój sposób

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Nie lubię zup i rzadkich dań. Taka gęsta fasolka jest pyszna i rozgrzewająca

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • szklanka fasoli czerwonej, namoczona wcześniej i obgotowana, lub gotowa z puszki (w zależności ile czasu chcemy poświęcić na przygotowanie tego dania)
    Laska kiełbasy podwawelskiej
    2 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    puszka pomidorów krojonych
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 liście laurowe
    szczypta pieprzu i soli
    pół ostrej papryczki
    łyżka oliwy do smażenia
    3 kulki ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku na mój sposób - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na rozgrzanej oliwie obsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w pół talarki. Gdy się podsmaży dodajemy fasolę, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. W razie potrzeby dodać trochę wody, Poddusić 5 min.

Porady

Podaję z chlebem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować