"Fasolka po bretońsku"

4.5 (164 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo sycące danie. W sam raz na ciepłą kolację.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1 kg fasolki „Jaś”
    - 30dag kiełbasy
    - 1 cebulka
    - 1 łyżka przecieru pomidorowego
    - 1 liść laurowy
    - 4 ziarna ziela angielskiego
    - 1 łyżka majeranku
    - pieprz
    - sól
    - cukier
    - mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

"fasolka po bretońsku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej umyć fasolkę i zalać wodą. Następnego dnia w tej samej wodzie ugotować do miękkości fasolkę z 1 łyżką soli. W tym czasie cebulkę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Do ugotowanej fasolki dodać przecier pomidorowy, przyprawy, szczyptę cukru oraz wcześniej przygotowaną kiełbasę z cebulką. Zagotować. Łyżkę mąki wymieszać ze szklanką wody i wlać do fasolki. Ponownie zagotować. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować