PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Fasolka po bretońskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/51/997217882ba2df7e85b7a80a83683b4a0cfdd959.jpeg25921940http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-po-bretonsku-23
- 500 g fasoli typu „Jaś”
- 250 g kiełbasy
- 125 g boczku
- 200 g koncentratu (duży słoiczek)
- 3 cebule
- majeranek
- sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Fasolka po bretońsku
1.
Fasolkę opłukać i zalać wodą na około 12 godzin. Po namoczeniu zmienić wodę, posolić i gotować na małym ogniu do miękkości (około 1 godzinę). W czasie gotowania fasoli poszatkować cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Kiedy fasola będzie miękka przełożyć zawartość patelni do rondla z fasolą i pogotować jeszcze chwilę na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze