Fasolka po bretońsku

  • wyświetlono: 1212 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszne, proste i sycące danie jednogarnkowe:) W sam raz na chłodne wieczory :)

justka2712
  • 10min

Składniki

- 500 g fasoli typu „Jaś”
- 250 g kiełbasy
- 125 g boczku
- 200 g koncentratu (duży słoiczek)
- 3 cebule
- majeranek
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka po bretońsku

  • 1. Fasolkę opłukać i zalać wodą na około 12 godzin. Po namoczeniu zmienić wodę, posolić i gotować na małym ogniu do miękkości (około 1 godzinę). W czasie gotowania fasoli poszatkować cebulę, kiełbasę oraz boczek w kosteczkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Kiedy fasola będzie miękka przełożyć zawartość patelni do rondla z fasolą i pogotować jeszcze chwilę na małym ogniu, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowetania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczylacebulaboczekkiełbasaprzecier pomidorowydanie mięsnefasola Jaśfasolka po bretońsku

Komentarze

Podobne przepisy

Szybka fasolka po bretońsku

Dodane przez: AnkaFiranka

Szybka fasolka po bretońsku

Czasem nie mamy za wiele czasu...

Fasola po bretońsku

Dodane przez: mariwanna

Fasola po bretońsku

Do garnka oprócz fasoli wrzuciłam...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: danusia19671

Fasolka po bretońsku

Uwielbiam fasolkę po bretońsku,...

Dodane przez: Karioka

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Dzięki fasolce konserwowej czas...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: aga888

Fasolka po bretońsku

Pyszna fasolka po bretońsku, prosta...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Milena127

Fasolka po bretońsku

Pyszna, smaczna fasolka po bretońsku.Idealne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE