Fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

Nic dodać nic ująć....

Składniki:

  • 1 paczka fasoli "jaś"
    3-4 pętka kiełbasy zwyczajnej
    20 dag boczku wędzonego
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 mała cebula
    przyprawy - sól, pieprz czarny, majeranek,
    słodka i ostra papryka,listek laurowy,ziele angielskie,kucharek
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć w wodzie najlepiej zostawić na noc na drugi dzień odcedzić zalać nową wodą dodać przyprawy,boczek i gotować na średnim ogniu do miękkości fasoli.
    Cebulę , kiełbasę i boczek (gotowany z fasolą) pokroić w kostkę podsmażyć na łyżce masła najpierw cebulę na złoty kolor dodać kiełbasę i boczek smażyć aż sie ładnie zarumieni.
    Do gotującej się fasoli dodać przysmażoną wędlinę z patelni (bez tłuszczu) dodać przecier pomidorowy.
    Na patelnię po smażeniu wędliny dodać jeszcze 1 łyżkę masła i 2 czubate łyżki mąki zrobić zasmażkę rozprowadzić z wywarem wymieszać z fasolą zagotować wszystko razem jeśli trzeba doprawić jeszcze do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować