Fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Fasolka po bretońsku. Pożywna i rozgrzewająca zupa z fasoli Jaś.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1kg szynki wieprzowej
    - 1 kiełbasa z szynki
    - woreczek mrożonej fasolki Jaś
    - 2 cebule
    - mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    - 3 marchewki w plasterki
    - koperek
    - liść laurowy, ziele angielskie, majeranek
    - papryka słodka, papryka słodka wędzona, papryka ostra
    - pieprz i sól
    - śmietanka 30% do zabielenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawione mięso podsmażyć z dodatkiem papryki wędzonej, następnie dorzucić liść i ziele, zalać bulionem i dusić pod przykryciem.
  • 2. Na patelni podsmażyć cebulkę z kiełbasą, dodać do garnka, dorzucić marchew i fasolę.
  • 3. Dusić do miękkości, dodać majeranek, koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku.
  • 4. Na zakończenie wrzucić posiekany koperek i zabielić troszkę śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować