FASOLKA PO BRETOŃSKU

5 (161 ocen)

  • 45 min

Pyszna bardzo sycąca zupa.

  • 45 min

Składniki:

  • -800 g.fasoli jaśka
    -2 cebule
    -140 g. boczku parzonego
    -500 g. kiełbasy
    -ok.100 g. koncentratu pomidorowego
    -sól, pieprz,
    - majeranek,
    -czosnek w granulkach
    -szczypta chili w proszku
    -szcz. papryki ostrej
    -maggi w płynie
    -ketchup
    -3 łyżki mąki.
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przebieranie fasoli 1. Fasolę wieczorem, przebrać, umyć.
  • moczenie fasoli 2. Zalać zimną przegotowaną wodą ok. 4 l. Moczyć całą noc.
  • podsmażanie cebuli 3. Fasolę gotować w tej samej wodzie, lecz nie rozgotować.
    Przyprawić dodać majeranek.
    Cebulę pokroić, usmażyć i przelać do zupy.
  • kiełbasa podsmażana 4. Kiełbasę pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy.
  • boczek 5. Boczek pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy
  • przygotowanie sosu 6. Mąkę usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Dodać przecier, ketchup oraz trochę wody i wymieszać.
  • gotowa zupa 7. Wlać do zupy i zagotować.Spróbować i jak potrzeba to jeszcze przyprawić.
  • podawać z pieczywem 8. Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować