FASOLKA PO BRETOŃSKU

  • wyświetlono: 1375 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 3

Pyszna bardzo sycąca zupa.

Babcia Tereska
  • 45min

Składniki

-800 g.fasoli jaśka
-2 cebule
-140 g. boczku parzonego
-500 g. kiełbasy
-ok.100 g. koncentratu pomidorowego
-sól, pieprz,
- majeranek,
-czosnek w granulkach
-szczypta chili w proszku
-szcz. papryki ostrej
-maggi w płynie
-ketchup
-3 łyżki mąki.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

FASOLKA PO BRETOŃSKU

  • przebieranie fasoli1. Fasolę wieczorem, przebrać, umyć.
  • moczenie fasoli2. Zalać zimną przegotowaną wodą ok. 4 l. Moczyć całą noc.
  • podsmażanie cebuli3. Fasolę gotować w tej samej wodzie, lecz nie rozgotować.
    Przyprawić dodać majeranek.
    Cebulę pokroić, usmażyć i przelać do zupy.
  • kiełbasa podsmażana4. Kiełbasę pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy.
  • boczek5. Boczek pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy
  • przygotowanie sosu6. Mąkę usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Dodać przecier, ketchup oraz trochę wody i wymieszać.
  • gotowa zupa7. Wlać do zupy i zagotować.Spróbować i jak potrzeba to jeszcze przyprawić.
  • podawać z pieczywem8. Podawać z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylafasolka po bretońsku
 

Komentarze

Podobne przepisy

fasolka po Bretońsku

Dodane przez: Beata12

Fasolka po bretońsku

Wspaniały obiad dla wielbicieli...

image-14a17ni

Dodane przez: lenab

Fasolka po bretońsku

Nic dodać nic ująć....

image-05b99ye

Dodane przez: ladygoga

Fasolka po bretońsku

Ponieważ ja nie lubię boczku zazwyczaj...

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Pomysł na pyszny i sycący obiad....

Smacznego :)

Dodane przez: Moonia

Fasolka po Bretońsku

Mało pracy lecz długo się ją gotuje.

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: ankad21

Fasolka po bretońsku

Z dodatkiem podsmażonej kiełbaski...