Fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

Męskie danie

Składniki:

  • Składniki :

    400g grubej fasoli,
    300g kiełbasy,
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego,
    sól,
    pieprz,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    majeranek,
    2 łyżki oleju.

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka po bretońsku 1. Fasolę wsyp do garnka i wlej wodę. Odstaw do namoczenia na noc. Wylej wodę.W rondu rozgrzej olej i dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę podsmaż. Wsyp fasolę i wlej wodę. Wrzuć liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu. Dodaj pokrojoną kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy. Ponownie zagotuj aż fasola będzie miękka. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy