Fasolka mamut z bazyliowym pesto

4.5 (178 ocen)

  • 15 min

Prosty i ekspresowy do zrobienia pomysł na świeżą fasolkę szparagową podaną z pesto z bazylii i prażonymi orzeszkami piniowymi.

  • 15 min

Składniki:

  • fasolka szparagowa mamut 200 g
    pesto bazyliowe 4 łyżki
    oliwa z oliwek 1 łyżka
    orzeszki pinii 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka mamut z bazyliowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końce, włożyć do garnka z gotującą się i osoloną wodą. Gotować fasolkę około 5 minut, aby była al dente, a nie rozgotowana. Odcedzić, wymieszać z łyżką oliwy z oliwek. Rozłożyć na talerzach dodając po łyżce pesto.
    Orzeszki pinii lekko zrumienić na suchej patelni i posypać nimi fasolkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować