Fasolka jak u babci

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Babcia Stefcia tak podawałam nam fasolkę. Fasolka, sosik pomidorowy i kiełbaska, jeszcze do dziś czuję ten smak.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. fasolki szparagowej
    1 cebula
    30 dag. kiełbasy
    2 łyżki masła
    listek laurowy
    1 szkl. bulionu
    1 koncentrat pomidorowy 80 gram
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasola 1. Fasolkę oczyszczam i myję. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę, smażę na masełku, podlewam bulionem. Dodaję listek laurowy, pokrojoną fasolkę (2-3 cm. ), i gotuje do miękkości , około 20 minut. Dodaję pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy, doprawiam solą i pieprzem.

Porady

Najlepiej podawać z młodymi ziemniakami lub kromką razowca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.25 (232 ocen)

Amoniaczki jak u babci

To może cię zainteresować