Fasola z kompotem z suszu

4.48 (188 ocen)

Zawsze gości na wigilijnym stole ale również jemy go z chęcią na co dzień.

Składniki:

  • 20 dkg suszu mieszanego
    250 dkg fasoli
    cukier
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Fasola z kompotem z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać 1 l wody zostawić na 12 godzin. Po tym czasie odlewamy wodę, płuczemy fasolę, zalewamy nową wodą lekko solimy i gotujemy aż będzie miękka. Susz zalać wodą około 2 l. gotować aż owoce będą miękkie około 60 min. Gotową fasolę zalewamy tak przygotowana wodą z suszu i słodzimy do smaku wedle uznania.

Porady

Kompot im dłużej stoi tym jest lepszy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować