Fasola w sosie pomidorowym z cayenne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lubię przygotowywać fasole z różnymi sosami

  • 60 min

Składniki:

  • 400 g fasoli białej
    • 1 koncentrat pomidorowy
    • 2 łyżki słodkiej papryki
    • 1 łyżka ostrej papryki cayenne
    • 2-3 łyżki maki kukurydzianej
    • sól
    • 50 ml oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola w sosie pomidorowym z cayenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • WYKONAWCZYNI DANIA 1. . Fasole namoczyć w wodzie i zostawić na noc. Rano ugotować fasolę do
    miękkości. Odlać fasolę na sicie nad garnkiem a płyn z gotowania
    pozostawić.
    2. Do płynu z gotowania fasoli dodać koncentrat pomidorowy, paprykę
    słodką i ostrą. Sos zagotowuję mieszam, doprawiam solą do smaku. W
    kubeczku rozpuszczam mąkę kukurydzianą w 100 ml wody. Dodaję do
    gotującego się sosu. Gdy lekko zgęstnieje, dodaję do niego wcześniej
    odsączona fasolę. Mieszam dokładnie i podaję fasolę w ostrym sosie z
    chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować