Fasola w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Tak przygotowana fasolka może być doskonałym dodatkiem do jajka sadzonego lub możemy ja podać jako samodzielne danie np. na kolację. Jest smaczna, aromatyczna i sycąca, polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 puszki fasoli czerwonej
    1 cebula
    500 ml. przecieru pomidorowego
    Sól
    Papryka chili
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    Kilka gałązek natki pietruszki

Fasola w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, dodajemy odsączoną i wypłukana fasolę z puszki, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku sola oraz papryką chilli, przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy