Fasola po litewsku

  • wyświetlono: 1369 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Nietypowa, ale tania i łatwa do przygotowania sałatka.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Renata Gardynik-Peplińska, Tczew
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

puszka czerwonej fasoli
kilka kromek razowego chleba
30 dag żółtego sera
4 ząbki czosnku
sól
pieprz
3 łyżki majonezu
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Fasola po litewsku

  • 1. Fasolę płuczemy i bardzo starannie osączamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, a następnie mieszamy z fasolą. Żółty ser
    ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Chleb kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Grzanki mieszamy z fasolą, serem i majonezem. Doprawiamy i mieszamy.
PP_04-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiataczerwona fasolakuchnia litewska

Komentarze

Podobne przepisy

fasolka szparagowa zasmażana

Dodane przez: anka1988

Fasolka szparagowa zasmażana

Trwa sezon na fasolkę szparagową,...

Sałatka z fasolką szparagową

Dodane przez: ewaeu

Sałatka z fasolką szparagową

Pyszna letnia warstwowa sałatka.

Sałatka z kiełków fasoli

Dodane przez: Świeca Urszula

Sałatka z kiełków fasoli

Polecam smaczną i szybką w wykonaniu...

sałatka z fasolki

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Sałatka z fasolką szparagową

Jest delikatna , mało kaloryczna...

image-0faqfe5

Dodane przez: paulette17

Fasolka w bułce tartej

By urozmaicić trochę obiad robię...

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Dodane przez: JustKuchcik

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE