Fasola po litewsku

4.49 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nietypowa, ale tania i łatwa do przygotowania sałatka.

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
    kilka kromek razowego chleba
    30 dag żółtego sera
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    3 łyżki majonezu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Fasola po litewsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę płuczemy i bardzo starannie osączamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, a następnie mieszamy z fasolą. Żółty ser
    ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Chleb kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Grzanki mieszamy z fasolą, serem i majonezem. Doprawiamy i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować