Fasola nie po bretońsku

  • wyświetlono: 269 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

rozgrzewająca, na chłodne dni jak znalazł!

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- fasola: 300 gramów
- kiełbasa jałowcowa: 2 sztuki
- marchew: 2 sztuki
- pietruszka: 1 sztuka
- cebula: 1 sztuka
- czosnek: 1 ząbek
- pomidory krojone: 1 puszka
- koncentrat pomidorowy: 100 gramów
- bulion warzywny: 1 szklanka
- liść laurowy: 1 sztuka
- ziele angielskie: 4 sztuki
- oregano (gałazki): 2 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Fasola nie po bretońsku

  • 1. Fasolę namoczyć dzień wcześniej, odlać wodę, wypłukać i wrzucić z powrotem do garnka, dodać bulion, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę i gotować na wolnym ogniu aż wszystko zmięknie.
    Po kroić kiełbasę na plastry, następnie jeszcze na pół i wysmażyć na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę do zrumienienia cebulki. Dodać zawartość patelni do garnka z fasolą, dodać pomidory w puszce i koncentrat, wszystkie przyprawy i gotować tak długo aż wszystkie składniki będą miękkie a płyn zamieni się w lekki sosik. Podawać z kromką chleba.
    Smacznego:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimaobiadjesień

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: Joanna Kryla

Fasolka po bretońsku

Danie to bardzo często gościna...

.

Dodane przez: Anitka0804

Fasolka po bretońsku

Pyszna rozgrzewająca fasolka w...

image-06p0wvw

Dodane przez: wiesiołek

Fasolka po bretońsku

Potrawa którą znamy od pokoleń...

Fasolka po bretońsku

Dodane przez: bogusia82

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku jest smaczna...

fasolka szparagowa po bretońsku

Dodane przez: rena123

Fasolka szparagowa po bretońsku

Trochę inna wersja popularnego...

Fasolka po bretońsku z warzywami

Dodane przez: bogusia82

Fasolka po bretońsku z warzywami

Fasolkę po bretońsku bardzo lubię,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE