Fasola Jaś z mielonym kotletem i ryżem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne, sycące danie na obiad z fasolą w pomidorach, kotletem mielonym i ryżem, danie smakuje wyśmienicie..........SMACZNEGO!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasola Jaś 50 dag, woda 1,5 litra, sok pomidorowy 1/2 litra, kostka rosołowa 2 sztuki, cząber 1 łyżka, papryka ostra 1 łyżeczka

    mięso mielone z łopatki 70 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba

    ryż 4 saszetki, natka pietruszki 1/2 pęczka

Fasola jaś z mielonym kotletem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasola Jaś z mielonym kotletem i ryżem 1. Fasolę Jaś moczyć całą noc w wodzie, wodę potem wylać, wlać świeżą wodę i gotować do miękkości fasoli, pod koniec dodać kostkę rosołową, sok pomidorowy, paprykę ostrą, cząber.

    Mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, cebulą pokrojoną, kucharkiem, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety.

    Ryż w saszetkach ugotować w osolonej wodzie, podawać z fasolą, kotletami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy