Fasolka szparagowa z kulkami mięsnymi i grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

proste ale bardzo aromatyczne, lekkie i smaczne danie-polecam!

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowo wolowego
    500 g żółtej młodej fasolki szparagowej
    1 cebula
    1 mały ząbek czosnku
    pęczek świezego szypiorku
    200 g grzybów lesnych mieszanych
    sól
    pierz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z kulkami mięsnymi i grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę opłukać, odciąć końcówki i ugotować w wodzie z dodatkiem soli przez około 15-20 minut .Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
    Cebulę obrać, posiekać i wraz z czosnkiem posmażyć na rumiano na oleju. Następnie dodać opłukane , pokrojone drobno grzyby leśne i całość chwile dusić az grzyby zmiękną.
    Mięso zmielić , dodać posiekany szczypiorek ( trochę szczypiorku zostawić do posypania gotowego dania), przeprawy, wyrobić , formować małe okrągłe kulki.
    Mięsne kuleczki podsmażyć na oleju .
    Na koniec do mięsnych kulek dodać cebule z grzybami, całość wymieszać , w razie potrzeby poprawić .
    Fasolkę szparagowa delikatnie wymieszać z grzybami i mięsnymi kulkami, posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem, podawać gorące,
    smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa Grzyby Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować