Fasolka szparagowa z kulkami mięsnymi i grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę opłukać, odciąć końcówki i ugotować w wodzie z dodatkiem soli przez około 15-20 minut .Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Cebulę obrać, posiekać i wraz z czosnkiem posmażyć na rumiano na oleju. Następnie dodać opłukane , pokrojone drobno grzyby leśne i całość chwile dusić az grzyby zmiękną.
Mięso zmielić , dodać posiekany szczypiorek ( trochę szczypiorku zostawić do posypania gotowego dania), przeprawy, wyrobić , formować małe okrągłe kulki.
Mięsne kuleczki podsmażyć na oleju .
Na koniec do mięsnych kulek dodać cebule z grzybami, całość wymieszać , w razie potrzeby poprawić .
Fasolkę szparagowa delikatnie wymieszać z grzybami i mięsnymi kulkami, posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem, podawać gorące,
smacznego!
Komentarze