Farszynki z mięsem

4.99 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Przepyszne , ziemniaczane kotleciki wypełnione mięsem.Są fajnym pomysłem na szybki sycący obiad.Podane solo , z surówką lub ulubionym sosem tworzą super pomysł na letni obiad!Polecam!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    CIASTO:

    * ziemniaki – ok. 500 g

    * mąka ziemniaczana – ok. 120 g

    * jajko – 1 szt

    * sol – do smaku

    FARSZ:

    * ugotowane mięso wieprzowe – 150 g

    * jajko – 1 szt

    * cebula – 1 szt

    * sól – do smaku

    * pieprz – do smaku

    * papryka ostra – do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Farszynki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    CIASTO:

    Ziemniaki gotujemy , odcedzamy , tłuczemy albo mielimy w maszynce do mięsa.

    Dodajemy jajko , mąkę i sól , a następnie wyrabiamy gładkie , elastyczne ciasto.

    FARSZ:

    Cebulę drobno siekamy i szklimy na patelni.

    Jajko gotujemy na twardo.

    Mięso mielimy razem z jajkiem i cebulą.

    Doprawiamy solą , pieprzem i papryką, a następnie dokładnie mieszamy.

    CAŁOŚĆ:

    Z ciasta urywamy kawałek , formujemy kulkę , rozwałkowujemy , nakładamy na środek farsz, zawijamy i formujemy kotlety.

    Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina Ziemniaki Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować