Farsz do krokietów

0 (0 ocen)

Bardzo dobry i prosty w wykonaniu farsz do krokietów może służyć jako dodatek do obiadu pyszna surówka

Składniki:

  • - 0,5 kg kiszonej kapusty
    - 0,5 dużej papryki
    - 30 dag pieczarki
    - sól
    - pieprz
    - tymianek
    - 1 cebula
    - 3 łyżki masła

Farsz do krokietów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Kapustę kiszoną wypłukać ugotować i odcedzić na sicie Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle dodać pokrojoną w kostkę paprykę smażyć aż papryka lekko zmięknie Dodać ugotowaną kapustę kiszoną smażyć do odparowania wody W drugiej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła dać pieczarki pokrojone w plasterki smażyć do odparowania wodywymieszać z kapustą Przyprawić solą pieprzem i tymiankiem

Porady

Ja mam kapustę kiszoną swojską z marchewką i cebulką jak kapusta jest bez marchewki można dodać potartą razem z cebulką smażyć 10 minut potem dodać paprykę itd jak jest w przepisie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy