Danie szybko się robi jest smaczne,kolorowe i syte. Nawet córka zjadła ze smakiem.Polecam :-)
Składniki:
150g makaronu typu Farfalle z Lubelli
2 kurze jajka
1 średnia cukinia
po pół z dużych papryk (czerwonej,zielonej,żótej)
2 garście poszatkowanej kapusty pekińskiej
olej rzepakowy do smażenia
Przyprawy wg.uznania:
estragon w proszku,sól morska i pieprz czarny świeżo mielone
Farfalle z warzywnym spaghetti i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu, płuczemy zimną wodą,odcedzamy i odstawiamy.
2.Warzywa porządnie myjemy i osuszamy.
Cukinie kroimy w długie cienkie paseczki (za pomocą specjalnego nożyka)
Papryki również w cienkie paseczki.
3.Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy cukinię,papryki i pekinkę,oprószamy solą,pieprzem oraz estragonem. Smażymy mieszając do lekkiej chrupkości warzyw.
4.W tym czasie jak warzywa się smażą na drugiej patelni przygotowujemy jajko sadzone które lekko posypujemy natką pietruszki.
5.Na talerze wykładamy po porcji makaronu,na makaron warzywne spaghetti a na nie jajo sadzone,posypujemy listkami natki pietruszki i podajemy.
Smacznego.
Komentarze