Farfalle z mielonym w sosie śmietanowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Proste ,szybkie i smaczne danie.

  • 25 min

Składniki:


  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
    300 g pieczarek
    1/2 szklanki śmietany 18%
    łyżka mąki
    pęczek koperku
    2 cebule
    łyżka suszonego lubczyku
    500 ml bulionu warzywnego
    300 g makaronu farfalle
    sól ,pieprz

Farfalle z mielonym w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy ,kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone ,solimy i rozdzielamy widelcem podczas smażenia. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w ósemki i lubczyk ,chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu 10 min, Dodajemy śmietanę rozrobioną z mąką ,zagęszczamy sos. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekany koperek. Dokładnie mieszamy. Podajemy z makaronem farfalle ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy