farfalle z łososiem i odrobiną brandy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W czasie gotowania po kuchni roznoszą się prawdziwe toskańskie zapachy. Danie proste, ale pyszne.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron (farfalle): 250 gramów
    - łosoś wędzony: 100 gramów
    - szalotka, nieduża: 1 sztuka
    - masło w temeraturze pokojowej: 30 gramów
    - śmietana 30% słodka: 125 mililitrów
    - surowe żółtko: 1 sztuka
    - brandy: 2 łyżeczki

Farfalle z łososiem i odrobiną brandy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw gotujemy makaron, al dente.
  • 2. Kroimy szalotkę w kosteczkę i szklimy ja na maśle. Dodajemy pokrojonego w paski łososia i chwilę dusimy mieszając. Następnie dodajemy śmietanę i brandy.
  • 3. Do garnka z sosem śmietanowym dodajemy ugotowany makaron, żółtko, biały pieprz i sól. Energicznie mieszamy. Podajemy natychmiast to przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy