Farfalle z cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dania makaronowe często goszczą na naszym stole. Teraz czas cukinii więc została połączona z kokardkami i wyszło szybkie smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g makaronu farfalle (kokardki)
    1 średnia cukinia
    4 łyżki oliwy
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    4 łyżki startego parmezanu
    zielenina do dekoracji

Farfalle z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farfalle z cukinią 1. Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem na niej posiekany czosnek i cebulę.
    Cukinię pokroiłem w cieniutkie plasterki, posoliłem, krótko smażyłem, cały czas mieszając.
  • Farfalle z cukinią 2. Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzane talerze. Na wierzchu rozłożyłem porcje cukinii, posypałem pieprzem i parmezanem, udekorowałem zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy