Farfalle w sosie śmietanowo-szpinakowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsze jakie jadłam dotychczas

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron farfalle: 250 gramów
    - śmietanka kremówka: 250 mililitrów
    - bulion: 0.5 szklanki
    - parmezan starty: 100 gramów
    - ser pleśniowy lazur: 100 gramów
    - szpinak w liściach mrożony: 200 gramów
    - czosnek: 2 ząbki

Farfalle w sosie śmietanowo-szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku podgrzewać na małym ogniu szpinak aż do rozmrożenia, dodać bulion i gotować przez chwilę. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać śmietanę kremówkę i gotować na malutkim ogniu ok. 5 minut. Pokruszyć na kawałki ser lazur, wrzucić go do sosu śmietanowego i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać starty parmezan, sól, pieprz do smaku, wymieszać i wyłożyć na makaron. Pokruszyć na wierzch odrobiną lazura i od razu podawać.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy