Farfalle na żółto

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i łatwa sałatka

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron kokardki- farfalle: 150 dekagramów
    - pieczone udko lub filet z kurczaka: 1 sztuka
    - ananas z puszki, bez soku, w kawałkach: 0.75 sztuki
    - starty żółty ser: 0.75 szklanki
    - jogurt naturalny mały: 1 sztuka
    - majonez: 2 łyżki
    - curry: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Farfalle na żółto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie, odcedzić. Dodać pokrojone w kostkę mięso, ananasa, starty żółty ser, przyprawić odrobiną soli i pieprzem, wymieszać. Jogurt, majonez i curry dokładnie wymieszać. Do przygotowanej sałatki dodać sos, wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut żeby smaki się "przegryzły". Sałatkę podawać jako samodzielne danie lub przekaskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy