Farfale a'la carbonara z szynką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

makaron

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op makaronu farfale Arc- Pol Czaniec
    100 g szynki
    pół cebuli
    2 ząbki czosnku
    200 ml śmietanki kremówki
    1 łyżka masła
    1 żółtko
    sól
    pieprz
    parmezan do posypania

Farfale a'la carbonara z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy .
    Szynkę kroimy w paseczki, cebulę i czosnek siekamy drobno, Na patelni roztapiamy masło, przysmażamy cebulę i czosnek dodajemy szynkę i lekko podsmażamy, dodajemy śmietankę wymieszaną z żółtkiem i ciągle mieszając doprowadzamy sos do zagęszczenia.
    Mieszamy sos z makaronem i obficie posypujemy parmezanem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy