Fantazyjna rolada z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso mielone przyprawić przyprawa uniwersalna i pieprzem i wyrobić gładką masę.
2 .Szpinak przesmażyć na maśle dodać 3/4 główki czosnku pokrojonego w słupki,przyprawić solą ,pieprzem.Smażyć do czasu odparowania wody.Na koniec do gorącego dodać garść startego sera,przemieszać.
3. Pozostały ser rozdrobnić blenderem z 1/2 filetu z kurczaka i 1 jajkiem i 1/4 główki czosnku,doprawić przyprawa uniwersalna.Zaokrąglone części papryki odciąć,pokroić w kostkę i dodać do masy serowo-mięsnej,wyrobić gładką masę.
4.Paprykę umyć,usunąć gniazdo nasienne i
pokroić w paski.
2.Masę mięsno serową kłaść porcjami na plastry salami i zwijać roladki.
3.Mięso mielone podzielić na 2 części.Rozłożyć na foli aluminiowej lub spożywczej na cienki placek.Każdą część w połowie posmarować szpinakiem,wzdłuż poukładać po 2 roladki z
salami,przełożyć paskami papryki.Ułożyć na wierzch następną
warstwę roladek i paski papryki.
4.Przytrzymując folię aluminiową
całość zwinąć delikatnie w roladę.Ułożyć na blaszce i piec 1
godzinę w 200C polewając wytworzonym sosem.
Komentarze