Dodatkowo:
Biszkopty
2galaretki bezbarwne
1kg truskawek
250ml wody gazowanej truskawkowej
Sposób przygotowania przepisu:
Fantazja truskawkowa
1.
Biszkopty nasączyć w wodzie i wyłożyć na blaszkę 25x30.
2.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier oraz zmielony ser. Zmiksuj. Galaretki rozpuścić w 1szkl. Gorącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia i połącz z masą.Truskawki myjemy i odsączamy. Pare kroimy w kostkę i łączymy z masą. Wylać na biszkopty.
3.
Resztę truskawek kroimy w plasterki i układamy na masie. Zalewamy bezbarwną , tężejącą galaretką rozrobioną w 3szkl. Wody. Pozostawić do stężenia.
4.
na koniec robimy kleksy ze śmietany, i ukladamy kawałek truskawki. Udekorować dodatkowo zieleniną.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze