Ciasto fantasja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt cappucino: Jaja z cukrem ubić na puszystą jasna masę następnie dodać olej i ocet.Wymieszać a następnie dodać mąkę z proszkiem, cappucino i delikatnie wymieszać. Wylać do formy 25x40 i piec ok 40 min w 180 C.
Ciasto serowe: Margarynę utrzeć z cukrami i zółtkami, następnie dodać ser oraz budyń rozpuszczony w mleku. Białka ubić na sztywno, dodac do masy serowej i delikatnie wymieszać. Pic w takiej samej formie jak biszkopt ok 40 min w 180 C.
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać żółtka. Suche składniki wymieszać i dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać. Piec ok 20 min w 180 C.
Krem: W ½ szkl mleka rozmieszac budyń z mąką, pozostałe mleko zagotować i wlać rozrobioną masę.Ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać budyń dobrze utrzeć a na końcu dodać sok z cytryny.
Polewa:
Margarynę rozpuścic, ale nie zagotować następnie dodać cukier i kakao, mieszać do połączenia się składników, dodać wodę i jeszcze raz dobrze wymieszać.
Przełozenie: biszkopt cappucino nasączony sokiem z wiśni – krem – wiśnie-
ciasto serowe- krem – biszkopt – polewa
Komentarze