Fałszywe ślimaki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis powstał spontanicznie tak jak i jego nazwa, gdy nie miałam pomysłu na niedzielny obiad.

  • 15 min

Składniki:

  • - 0,5 kg piersi kurczaka,
    - 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    - 1 jajko,
    - sól, pieprz,
    - 5 plasterków żółtego sera,
    - ziemniaki

Fałszywe ślimaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka mielimy i doprawiamy solą i pieprzem. Na kociec dodajemy jajko i całość dokładnie mieszamy.
  • Jak przygotować fałszywe slimaki/ 2. Mięso wykładamy na ciasto francuskie i cienko rozsmarowywujemy. Na wierzch układamy plasterki sera żółtego. Całość zawijamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 40 minut.

Porady

Można podawać z ziemniakami lub duszonymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy