Fale dunaju babci ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Masło rozpuszczam w rondelku ale nie gotujemy , następne studzimy . Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia . Jajka ucieramy z cukrem na puch i ciągle mieszamy , dodajemy mąkę i rozpuszczone masło , ciasto dzielę na dwie równe części do jednej dodaję kakao i mleko . Formę wykładam papierem do pieczenia i wylewamy najpierw jasne ciasto , a potem ciemne . Obrane jabłko i pokrojone w cienkie plasterki układamy w rzędzie Pieczemy 35 minut w temperaturze 180stopniach .
Następnie gotujemy budyń i ucieramy z masłem . krem rozsmarowujemy po wystudzonym cieście i wkładamy do lodówki na około godzinę. W małym rondelku podgrzewam śmietanę z pokruszoną czekoladą , mieszamy aż polewa będzie gładka i wylewamy na ciasto . Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc smacznego
Komentarze