1.Cukier i masło roślinne ubijać na pulchną masę, dodając po jednym jajku. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Powstałą masę podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie łyżki kakao, a do drugiej dwie łyżki mąki.
Masy wykładać przemiennie na blachę wyłożoną pergaminem. Jabłka obrać i pokroić w plasterki , następnie powciskać je w masę. Ciasto piec, aż do suchego patyczka.
2.Z mleka i budyniu ugotować budyń i wystudzić go. Ucierając masło dodawać porcjami wystudzony budyń a na końcu cukier puder.
Powstały krem wyłożyć na zimne ciasto.
Wierzch można obsypać startą czekoladą lub polać polewą.
Ciasto schłodzić w lodówce.
Porady
Budyń i masło do kremu powinno mieć temperaturę pokojowa, w przeciwnym razie krem może się zważyć.
Komentarze