Eton Mess z truskawkami i frużeliną jagodową

0 (0 ocen)

Niebiańsko pyszny deser. Śmietankowa chmurka, chrupiące bezy i owoce... Pychota!

Składniki:

  • 400ml śmietanki 36%,
    2 łyżki cukru pudru,
    6 dużych bez,
    250g świeżych truskawek,
    150g frużeliny jagodowej.

Eton mess z truskawkami i frużeliną jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Nałożyć po dwie łyżki śmietanki na dnie pucharków, posypać pokruszoną bezą. Nałożyć łyżkę frużeliny z jagód. Ułożyć warstwę umytych, pokrojonych w ćwiartki truskawek. Nałożyć kolejną warstwę śmietanki, posypać pokruszoną bezą. Wyłożyć łyżkę frużeliny i pokrojone truskawki. Udekorować odrobiną śmietanki, truskawkami i pokruszoną bezą. Podawać mocno schłodzone.

Komentarze

Podobne przepisy