Eskalopki z twarożkiem i szczypiorkiem na talarkach pora

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min

Delikatne mięsko z delikatnym nadzieniem gotowane na prze, zdrowo,pysznie i szybko.

  • 25 min

Składniki:

  • 5 piersi kurczaka
    duży por
    1/2 pęczka szczypiorku
    100 g białego sera
    jajko
    łyżka oliwy
    łyżeczka octu balsamicznego
    sól,pieprz

Eskalopki z twarożkiem i szczypiorkiem na talarkach pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por umyć,białąo część pokroić na talarki,a z zielonej części około 1 łyżkę posiekać.
    Zemleć na maszynce jedną pierś z kurczaka i zmiksować z jajkiem,posiekanym szczypiorkiem,posiekanym porem,doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Pozostałe piersi kurczaka rozkroić.powstałe kieszenie wypełnić nadzieniem,spiąć wykałaczkami.
  • 3. Na wkładce do gotowania rozłożyć talarki pora,położyć mięso,skropić octem balsamicznym i oliwą.
    Gotować około 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy