Eskalopki w sosie kurkowym

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Uwielbiam eksperymentować. Jeśli nowe potrawy mąż i syn zaakceptują, podaję je gościom i polecam znajomym.

Składniki:

  • ● 4 plastry polędwicy cielęcej
    ● łyżka mąki
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    Sos: 30 dag kurek
    ● 2 cebule
    ● 1,5 łyżki mąki
    ● 2 łyżki masła
    ● koperek
    ● 3/4 szklanki śmietanki kremówki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Eskalopki w sosie kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie myjemy
    i osuszamy. Koperek myjemy, osączamy
    i siekamy.
    Cebule obieramy,
    drobno kroimy. Szklimy
    na maśle. Dodajemy grzyby
    i dusimy 15 minut. Następnie
    oprószamy mąką i mieszając,
    chwilę podsmażamy. Wlewamy
    śmietankę i dusimy jeszcze 10
    minut. Wsypujemy koperek.
  • 2. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy
    pieprzem i solą. Smażymy
    na oleju na złoty kolor.
    Polewamy sosem, podajemy
    z pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować