Eskalopki schabowe w sosie serowym

4.49 (173 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne i mega serowe

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Kilka plastrów schabu
    po tyle samo plastrów szynki i sera co plastrów schabu
    sól,pieprz

    pół litra bulionu drobiowego
    dwa serki topione, dwa różne smaki
    10 dag sera żółtego, startego na tarce o drobnych oczkach
    50 ml śmietany 30%
    sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

    szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Eskalopki schabowe w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy ,osuszamy i rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Posypujemy solą i pieprzem. Na każdy z nich układamy po plasterku sera i szybki. Zawijamy w roladki.

    Bulion podgrzewamy, serek topiony,śmietanę i ser żółty łączymy,dokładnie mieszamy, dodajemy do bulionu i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować