Eskalopki schabowe w sosie serowym

  • wyświetlono: 1880 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszne i mega serowe

koma61
  • 90min

Składniki

Kilka plastrów schabu
po tyle samo plastrów szynki i sera co plastrów schabu
sól,pieprz

pół litra bulionu drobiowego
dwa serki topione, dwa różne smaki
10 dag sera żółtego, startego na tarce o drobnych oczkach
50 ml śmietany 30%
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Eskalopki schabowe w sosie serowym

  • 1. Schab myjemy ,osuszamy i rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Posypujemy solą i pieprzem. Na każdy z nich układamy po plasterku sera i szybki. Zawijamy w roladki.

    Bulion podgrzewamy, serek topiony,śmietanę i ser żółty łączymy,dokładnie mieszamy, dodajemy do bulionu i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Schabowe pod serową pierzynką w sosie chrzanowym

Dodane przez: Beata07

Schabowe pod serową pierzynką w sosie chrzanowym

Takie moje wariacje obiadowe

Bitki schabowe w sosie porowym

Dodane przez: czarrna

Bitki schabowe w sosie porowym

Klasycznie w cebuli, dzisiaj u...

Roladki schabowe w sosie musztardowym

Dodane przez: Joanna Kryla

Roladki schabowe w sosie musztardowym

Kruchutki schab, wędzony boczek,...

Bitki schabowe w sosie własnym

Dodane przez: Kasia_S

Bitki schabowe w sosie własnym

super pomysł na wykorzystanie schabu...

Schabowe w sosie chrzanowym

Dodane przez: Joanna Kryla

Schabowe w sosie chrzanowym

Dla tych, którym zwyczajne schabowe...

roladki w sosie

Dodane przez: aniulek123

ROLADKI SCHABOWE ZAPIEKANE W SOSIE.

Pyszne roladki nadziewane kapustą...