Deser orkiszowy z jagłą preparowaną i chia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To pyszny sposób na śniadanie pełne witamin. Zamiast płatków
orkiszowych można użyć owsianych

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 700 ml mleka roślinnego
    1 szklanka platków orkiszowych (100 gram)
    Tabliczka mlecznej białej czekolady 100 gram
    3 łyżki zmielonych migdałów
    łyzka miodu
    na wierzch:
    banan
    Kilka łyżek jagły preparowanej (kaszy jaglanej ekspandowanej)
    2 łyżki nasion chia+100 ml mleka+pół łyżeczki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser orkiszowy z jagłą preparowaną i chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw ziarna chia zalej 50 ml mleka i pozostaw 15 minut. Po tym
    czasie przemieszaj , wsyp cukier puder i
    odstaw do naciągnięcia na około 2 godziny.
  • 2. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Mleko podgrzej. Gdy zacznie się
    gotować wsyp płatki owsiane,
    roztopioną czekoladę, migdały miód. Gotuj kilka minut stale mieszając.
    Gdy mas lekko przestygnie przelej ją
    do ozdobnych szklanek . Na połowę wierzchu szklanek wyłóż masę z chia
    , na drugą połowę jagłę
    preparowane, a na środek połóż plasterki bananów. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować