Filiżanka esencjonalnego, odtłuszczonego i aromatycznego bulionu z sarniny to najlepszy naturalny sposób na pobudzenie odporności organizmu. Zaserwowany w eleganckiej filiżance zaskoczy nie tylko smakiem gości również rozgrzeje w ponury, zimny dzień.
0 (0 ocen)
Porady
Bulion to mocny, odtłuszczony rosół podawany na gorąco w filiżankach. Jest to po prostu bardzo esencjonalny wywar z kości szpikowych, mięsa oraz warzyw. Aby powstała dobra zupa najpierw musi powstać dobry esencjonalny wywar, który będzie bazą innych potraw. Dodanie aromatycznych przypraw do bulionu podkreśli i wzmocni jego smak. Dodatek kawałka cytryny lub świeżego pomidora zrównoważy słodki smak warzyw korzeniowych. Dodatek suszone grzybka wzmacnia smak i kolor. Ponieważ gotowanie bulionu trwa długo, najlepiej gotować od razu większe ilości. Ugotowany bulion można przechowywać w lodówce około 4-5 dni. Bulion można zamrażać w małych pojemnikach lub pasteryzować. Jeśli mamy już przygotowany bulion na jego bazie możemy szybko przygotować wiele wspaniałych zup i sosów.
Komentarze