Engelsaugen

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

uwielbiamy te ciasteczaka, sa wyjatkowo miekkie, maslane i nie musza "lezakowac", zeby zmiekly

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 300 gramów
    - cukier: 125 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - masło: 150 gramów
    - zoltko: 1 sztuka
    - mleko: 1 łyżka
    - zel z czerwonej porzeczki: 175 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Engelsaugen - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Engelsaugen 1. Make, cukier, cukier waniliowy, sol, jajko i maslo pokrojone na male kawalki zagniesc na gladkie ciasto. Zawinac w folie i wstawic na ok. 45 min do lodowki. Zoltko i mleko zamieszac. Schlodzone ciastko formowac w male kuleczki, na srodku kazdej zrobic wglebienie palcem. W kazda dziurke nalozyc zelu z czerwonej porzeczki i posmarowac zoltkiem z mlekiem. Piec ok 12 min w nagrzanym do 175 stopni piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować