Enchilada z kurczakiem

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie kuchni meksykańskiej

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 tortille 30 cm
    ok. 0,5 kg fileta z kurczaka
    1 puszka kukurydzy
    2 cebule
    1 szklanka sosu meksykańskiego
    sól, słodka papryka
    czubryca czerwona
    sos serowy chili
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Enchilada z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w niedużą kostkę i obsypać czubrycą. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać kurczaka i obsmażyć. Kukurydzę osączyć i dodać do mięsa, zalać sosem meksykańskim, gotowa przez kilka minut, doprawić do smaku solą i słodką papryką. Tortillę posmarować sosem serowym, nałożyć jedną trzecią sosu, zwinąć i przekroić na pół, Układać w naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Podawać z sosem serowym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować