3 tortille 30 cm
ok. 0,5 kg fileta z kurczaka
1 puszka kukurydzy
2 cebule
1 szklanka sosu meksykańskiego
sól, słodka papryka
czubryca czerwona
sos serowy chili
Enchilada z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta pokroić w niedużą kostkę i obsypać czubrycą. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać kurczaka i obsmażyć. Kukurydzę osączyć i dodać do mięsa, zalać sosem meksykańskim, gotowa przez kilka minut, doprawić do smaku solą i słodką papryką. Tortillę posmarować sosem serowym, nałożyć jedną trzecią sosu, zwinąć i przekroić na pół, Układać w naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Podawać z sosem serowym. Smacznego :)
Komentarze