Pyszny, szybki obiad. Pomysł na to danie, przyszedł mi do głowy, gdy mój mężczyzna zaprotestował na hasło "makaron ze szpinakiem" ;) Dlatego jemu musiałam przygotować szybko inny obiad;)
10 min
Składniki:
- filet z piersi kurczaka
- makaron (użyłam resztek - świderki pełnoziarniste i rurki)
- mieszanka chińska mrożonych warzyw (np. z Biedronki)
- przyprawa do kurczaka, przyprawa uniwersalna, pieprz
- sos sojowy (nie wiem ile dokładnie dałam, ale chyba ok. 1 łyżki)
- olej
Ekspresowy makaron po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie
2.Warzywa podsmażamy na oleju.
3.Kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy przyprawą do kurczaka (można też inną) i podsmażamy. Dodajemy do tego warzywa, makaron i doprawiamy przyprawa uniwersalna, pieprzem i sosem sojowym. Smażymy chwilę i podajemy.
Komentarze