EKSPRESOWY JABŁECZNIK

4.49 (146 ocen)

Jest to przepis,który piekłam jeszcze w dzieciństwie.Przygotowuje się je błyskawicznie i bardzo dobrze smakuje.

Składniki:



  • 0.50 kg. jabłek
    1 1/2 szk. cukru
    11/2 szk.mąki
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 jajko
    1/2 szk.oleju
    tłuszcz do wysmarowania blaszki,bułka tarta do wysypania blaszki
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ekspresowy jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ekspresowy jabłecznik 1.




    Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.Wsypać cukier,cukier waniliowy,cynamon i wymieszać
  • ekspresowy jabłecznik 2. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
  • ekspresowy jabłecznik 3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,posmarować tłuszczem i dość grubo posypać bułką tartą.
  • ekspresowy jabłecznik 4.
    Wyłożyć ciasto,wyrównać łopatką.
  • ekspresowy jabłecznik 5.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C i piec 40 min.
  • ekspresowy jabłecznik 6. Przestudzić ,polukrować lub popisać roztopioną czekoladą.Jeśli kto lubi mniej słodkie ciasta można tylko posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować